23. november 2014

Kaheksakümne neljas päev

Eelmisel nädalavahetusel toimus järjekordne ülikooli-reis. Seekord korraldati see eelkõige IT-teaduskonna bakalaureuseõppe vahetustudengitele. Õnneks puutun ma nendega (40 prantslase, 5 korealase ja 1 austerlasega) kokku malaisia keele tunnis, mistõttu saime ka mina, Frank ja Celso reisist osa võtta.
Laupäeva varahommikul alustasime bussiga teekonda elevantide varjupaika. Kahjuks ei saanud me seal elevantide seljas sõita nagu esialgu lootsime, kuid saime neid sööta.


Seejärel liikusime edasi Setiu'sse (Setiu Agro Resort), kuhu jõudsime õhtul pimedas. Järgmisel päeval nägime, et oleme sattunud ühte imelisse kohta peaaegu keset džunglit.


Järgmisel päeval alustasime varakult erinevate põnevate tegevustega. Esimeseks proovisid kõik Flying Fox'i, mis ei olnud nii adrenaliinirohke, kui oleks võinud arvata. (Hetkel pildid sellest puuduvad, aga update'in kohe, kui need minuni jõuavad.)
Järgmisena hakkasime suurtest torudest parve ehitama. Olin grupis korea tüdrukutega ja ühe kohaliku tüdrukuga, seega palju mehejõudu meie grupis ei olnud :D Õnneks saime paduvihmas parve ehitamisega hakkama, kuigi lõpuks olime kõiki läbimärjad. Seejärel pidime ülejäänud kolme grupiga järve peal ka võistlema. Jäime loomulikult viimaseks, kuid enda jaoks olime võitjad.
Enne vihma..

 

Kui teised juba valmis olid oma parvedega, pidime meie veel tööd rabama.

Ja siis algas võistlus vees.

Seejärel läksime järgmisele järvele kanuude ja paatidega sõitma.

Minul ja Dhaniyah'l tuli see kenasti välja, mõned teised veetsid aega aga vees olles.

Õhtu poole aga otsustasime dzunglisse minna. See oli üks huvitav kogemus, kuna sain džunglite kohta väga palju teada. Nimelt tahtsid mõned prantslased iseseisvalt džunglisse minna, kuid kohalike keelu peale otsustasid nad siiski meie giidi ära oodata ja kõik koos hiljem minna. Mina aga jäin uudishimust kuulama, mis nendes džunglites siis nii erilist on ja sain teada, et need on päris ohtlikud kohad, kuhu iseseisvalt ei tohiks minna.


Lisaks muule vajalikule, sain ka teada, et pildilolev taim on väga hea kaitse kaanide vastu ja hea viis nende armide peitmiseks. Hiljem osutusin ka ise väikse kaani ohvriks.

Viimasel päeval käisime korraks Kuala Terengganus, kuid kuna päev oli väga vihmane ja oli tunda üleujutuse tekkimist, sõitsime kiirelt KL-i poole tagasi. Paar päeva hiljem oligi uudis, et sealne piirkond ujutas üle ja Setiu Agro Resort'is hukkus seetõttu üks poiss.
Peale reisi jäin aga korralikult haigeks. Seetõttu soovitus kõigile, kes siia tulevad - soojad riided kaasa, kuna bussides, kaubanduskeskustes ja mujalgi on väga külm.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar